ADANA / CEYHAN - Doruk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mrt

İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. Yılı kutlu olsun.

Mrt

Okulumuzda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlanarak, pano çalışması yapıldı.

Mrt

06/03/2024 tarihinde okulumuzda deprem tatbikatı yapılarak öğrencilere uygulamalı eğitim verildi.

Ock

Okullarda karne öncesi dönem faaliyetleri kapsamında okulumuzda "Bilgi Yarışması", "Kitap Okuma Etkinliği", "Film İzleme", Voleybol ve Futbol Turnuvası" ve bir çok etkinlik gerçekleştirilmiştir.

Ock

Gazi Mustafa Kemal’in 31 Ekim 1918 tarihinde Adana’ya gelerek, İskenderun’a çıkartma yapmayı planlayan İngiliz ve Fransızlara ateşle karşılık verileceğini belirtmesiyle, Kurtuluş Mücadelesi ateşinin Adana’da yakılması, Adanalılar için bir övünç kaynağıdır. Çanakkale Savaşı’ndaki ruh Kurtuluş Savaşı döneminde Adana’da canlanmış, Adanalı esaret altında kalmayı reddederek, yapılan bütün zulümlere başkaldırıp, 5 Ocak günü Adana, 6 Ocak günü ise Ceyhan düşmana karşı başlattığı bağımsızlık mücadelesini kazanmıştır. Kutlu Olsun!

Kas

Öğretmen bir sanatkardır. Bugünden ince ince işleyip yarının temelini atan kişidir. Öğretmenler gününüz kutlu olsun.

Okulumuz öğrencileri kutlama programı sunarak öğretmenlerinin öğretmenler gününü kutladılar.

Kas

10 Kasım... 85 yıldır aynı hüzün.

Ekm

OKULUMUZDA 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİ YAPILDI.

Ekm

Okulumuzda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde yazılan kurtuluş destanının gururunu, heyecanını ve bu destanın varış noktası olan Cumhuriyetimizin ilanının 100.yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz.

Sevgili Öğrencilerimiz;

Hasadı sonrasında geriye kalan anızın yakılması orman yangınları, telefon ve enerji iletim hatlarının yanması, sis oluşumu nedeniyle çeşitli trafik kazalarına yol açması, hasat edilmemiş komşu tarlalara yangın sıçraması, yakın köylerdeki hayvan barınaklarının ve yerleşim birimlerinin yanması gibi birçok riskleri ortaya çıkarmaktadır. Bölgemizde anız yakma sonucunda çıkan yangınlar, her yıl milyarlarca liralık maddi zararlara neden olmaktadır. lgililerin anız yangınlarına sebebiyet vermemesi için azami dikkat etmesi gerekmektedir.

Ekm

İsrail tarafından sivillere yönelik gerçekleştirilen ve son olarak 17 Ekim 2023 tarihinde bir hastaneye yapılan saldırılar sonucunda hayatını kaybedenler ve yaralananlar için Ülkemizde 3 günlük yas ilan edilmiştir. Filistin halkının acılarını paylaşıyoruz.

Ekm

"DOĞAL AFET VE YANGIN TATBİKATI"

Haz

Okulumuz Metal Teknolojileri Alanı 12. Sınıf öğrencilerimizin Mezuniyet Kutlaması yapıldı.